Chlebek weselny
Aperitif powitalny winem musującym
PRZYSTAWKA
- przysmak grecki podany na muszli Św. Jakuba
ZUPA w wazach
- rosół z kury z kołdunami
- krem ze świeżego ogórka z grzankami
II DANIE na półmiskach
- polędwiczki wieprzowe
sos kurkowy
kluseczki śląskie bazyliowe
do dań zestawy surówek - cielęcina ze szpinakiem
sos serowy
ziemniaki opiekane z ziołami
do dań zestawy surówek
STÓŁ KAWOWY b/o – sala Kominkowa
- kawa
- herbata
- ciasta wypieku Willi West Ende
- panna cotta
DESER
- gruszka w sosie waniliowym
NAPOJE zimne podane w dzbanach b/o
- woda mineralna z miętą i cytryną plastrem pomarańcza
- soki – jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka
- napoje gazowane
- pepsi
ZAKĄSKI stół szwedzki na sali
- półmisek mięs pieczystych
- pasztet z dziczyzny z chrzanem i żurawiną
- tortilla z łososia
- galantyny i rolady
- śledziki trzy smaki
- jajka faszerowane w sosie tatarskim
- sałatka z grillowanym kurczakiem
- pomidory faszerowane sałatką jarzynową
- szparagi w szynce
- smalec + ogórki
- pieczywo
- masło
- sosy
Dodatkowe atrakcje kulinarne – potrawy i godziny podania do uzgodnienia
- szynka pieczona podana przez szefa kuchni lub prosiaczek
- kociołek zupy gulaszowej lub żurek staropolski z jajkiem
- barszcz czerwony z pasztecikiem
TORT WESELNY z bitej śmietany, śmietanowo – owocowy z kawałkami owoców
KOSZT MENU NA OSOBĘ – 320 zł
Koszty dodatkowe
- biała wódka, WYBOROWA – 0,5l/70zł
- wino karafkowe, białe, czerwone – 1l/40zł
- piwo TYSKIE z kija – 0,5l/10zł
- wino musujące na powitanie – 50zł/but.
UWAGA
Podane ceny mogą ulec zmianie, prosimy o weryfikację cen.
DEKORACJA FIRMOWA w zależności od wymagań.
WYKONUJEMY bileciki, plan gości itp. dodatkową opłatą
ZADATEK – 1000zł
PŁATNE GOTÓWKĄ (nie kartą) przed uroczystością (1 tydzień), w kalkulacje nie jest wliczony serwis kelnerski (napiwek)
Menu może być modyfikowane na życzenie klienta, wówczas cena może ulec zmianie.
POTRAWY I GODZINY PODANIA DO UZGODNIENIA
ROZLICZENIE: finansowe za konsumpcję 5 dni przed weselem.
KOSZTY dodatkowe: np. alkohol po weselu w tym samym dniu.
KOSZT konsumpcji orkiestry, dj, fotografa, kamerzysty itp. – 70% kosztu konsumpcji gościa weselnego.
KOSZT dzieci od 2-6 lat – 70% kosztu konsumpcji gościa weselnego.
ZAJĘCIE TERMINU WESELA – wpłata zadatku w wysokości 500-1000zł. W przypadku rezygnacji zadatek bezzwrotny.
REZERWACJA CAŁEGO HOTELU – zadatek od 500 – 1000zł
DEKORACJA FIRMOWA – od 500 zł wzwyż w zależności od wymagań.
WYKONUJEMY za dodatkową opłatą bileciki, plan gości itp.
Przykład potraw.