ZESTAW UROCZYSTYCH PRZYJĘĆ
(ceny brutto na 1 osobę)
PRZYSTAWKA 12.00zł -18.00zł
ZUPA 12.00zł-15.00zł (podana w wazach lub na talerzach 2 rodzaje)
II DANIE 35.00zł – 40.00zł (podane na talerzach, lub półmiskach 2 różne)
DESER 15.00zł
TORT okolicznościowy (podawany uroczyście w całości z racami)
- śmietanowy – z bitej śmietany z owocami 15.00zł
- tiramisu – 15.00zł
- kremowy – 20.00zł
- tort własny – serwis (podanie) opłata 5.00zł/os
NAPOJE ZIMNE (woda, soki, pepsi)
- 1dzban (1,3L) wody mineralnej z cytryną i miętą – 10.00zł
- 1dzban (1,3L) soku owocowego, pepsi – 18.00zł
- napoje zimne bez ograniczenia – 25.00zł
STÓŁ KAWOWY szwedzki (bez ograniczenia) – 25.00zł
- kawa, herbata
- ciasta wypieku willi west ende (różne)
- panna cotta z malinami
OWOCE – 8.00zł porcja 100g
ZAKĄSKI – wybór z indywidualnych porcji (wykaz w załączeniu)
- zestaw zakąsek stół szwedzki -35zł (po 3 porcje na osobę)
CENA ALKOHOLI w czasie uroczystości
- aperitif – 5.00zł – 8.00zł
- pepsi do whisky w butelkach – 5.00zł
- butelka wina musującego – 35zł, kieliszek – 5.00zł
- wódka polska 0,5L / 55.00zł
- wódka FINLANDIA, ABSOLUT 0,5L / 85.00zł
- whisky 0,5L / 85.00zł
- wino karafkowe stołowe białe, lub czerwone 1L / 35zł, kieliszek 5.00zł
- własny alkohol – opłata tzw. korkowe;
- 0,5L-20.00zł,
- 0,7L-30.00zł,
- 1L/40zł
PROPOZYCJE POTRAW
PRZYSTAWKI
- przystawki mięsne – 12.00zł
- przystawki rybne – 15.00zł
- befsztyk tatarski z przepiórczym jajkiem – 18.00zł
- rożek z szynki z kremem chrzanowym – 12.00zł
- pasztet z dziczyzny z chrzanem i żurawiną – 12.00zł
- szynka parmeńska na melonie – 15.00zł
- szparagi zawijane w szynce – 12.00zł
- roladki ze schabu z tartym chrzanem i kaparami – 12.00zł
- różyczka z łososia na kremie kawiorowym – 18.00zł
- rolmops po litewsku -śledziki różne – 13.00zł
- filet z pstrąga w galaretce zielonym pieprzem – 15.00zł
- galantyna ze szczupaka z sosem chrzanowym – 15.00zł
- koktajl z krewetek- 18.00zł
- przysmak grecki – 12.00zł
- carpaccio z polędwicy wołowej – 34.00zł
ZUPY – 12.00zł -15.00zł porcja
- rosół z kury z domowym makaronem – 12.00zł
- rosół z kołdunami – 12.00zł
- oliwkowa z kurczakiem – 12.00zł
- bulion jarzynowy julienne – 12.00zł
- krem cebulowy z grzankami – 12.00zł
- żurek staropolski z jajkiem – 15.00zł
- barszcz czerwony z pasztecikiem – 15.00zł
- krem brokułowy z grzankami – 12.00zł
- krem borowikowy z grzankami- 15.00zł
- krem kalafiorowy z płatkami migdałów – 12.00zł
- krem szparagowy z grzankami – 12.00zł
- krem pomidorowy z kulkami mięsnymi – 12.00zł
- krem ze świeżych zielonych ogórków (na gorąco) – 12.00zł
- krem z selera z grzankami – 12.00zł
- botwinka – 12.00zł
- chłodnik litewski – 12.00zł
- gulaszowa – 15.00zł
- flaki – 15.00zł
II DANIA na półmiskach, lub na talerzach
RYBY – 40.00zł / porcja
- roladki z pstrąga ze szpinakiem ze szpinakiem z sosem serowym
- stek z łososia z grilla z sosem czosnkowym
- sandacz po polsku
- pstrąg z grilla
- dorsz pieczony z ziołami
DRÓB– 35.00zł
- filet z piersi kurczaka grillowany, z grillowanymi owocami i żurawiną
- pierś z indyka faszerowana (szpinakiem, pieczarkami, warzywami, mięsem)
- sznycel z indyka z jajkiem
- nuggetsy z polędwiczek drobiowych (dla dzieci)
- roladki drobiowe faszerowane warzywami (z sosem zielonego pieprzu lub z leśnych grzybów)
WIEPRZOWINA 35.00zł – 40.00zł
- zrazy wieprzowe staropolskie z sosem pieczeniowym
- kotlet de volaille (ze schabu)
- pieczeń z szynki z sosem cygańskim
- befsztyk wieprzowy z tzatzykami lub z sosem z leśnych grzybów
- kotlet w sosie myśliwskim
- stek wieprzowy z cebulką i pieczarkami
- polędwiczki wieprzowe alla szaszłyk – 40.00zł
- warkocz z polędwiczki w żubrówce – 40.00zł
WOŁOWINA – 40.00zł
- zraziki staropolskie z sosem pieczeniowym, lub myśliwskim
befsztyk wołowy z masłem ziołowym
pieczeń wołowa, sos cygański
sztufada wołowa z sosem węgierskim
bitki wołowe w ciemnym sosie
W cenę II dań wliczone są dodatki (do wyboru)
- ziemniaki pure
ziemniaki z wody z koperkiem
ziemniaki opiekane z ziołami
kluseczki śląskie bazyliowe
ZESTAW SURÓWEK;
- sałatka z buraczków
marchew z chrzanem
seler z rodzynkami
sałatka z białej kapusty
kapusta czerwona z oliwką
sałatka z ogórków kwaszonych
sałatka wielowarzywna
sałata z jogurtem – mizeria
JARZYNY NA GORĄCO – 8.00zł porcja
- kapusta kwaszona zasmażana z kapustą i kiełbasą
- modra kapusta z rodzynkami
- warzywa na parze
DANIA PÓŁMIĘSNE – 20.00zł
- kiełbaski węgierskie
- gołąbki po staropolsku (z grzybowymi sosami)
- pierogi (porcja 6szt.) mięsne, ruskie z kapustą i grzybami
- papryka faszerowana
DANIA BEZMIĘSNE – 20.00zł
- camembert panierowany z żurawiną
- makaron z sosem carbonara
- cukinia faszerowana z mozzarellą
- brokuły zapiekane z sosem serowym
- naleśniki ze szpinakiem
- bukiet warzyw z jajkiem
DESERY – 15.00zł
- sałatka owocowa z bitą śmietaną i bakaliami
- sernik na ciepło z gałką lodów
- jabłecznik na ciepło z gałką lodów
- deser lodowy z owocami i z bitą śmietaną
- gruszka w sosie waniliowym
- panna cotta z malinami
- tiramisu
ZAKĄSKI ZIMNE – po 3 porcje na osobę (podane na szwedzkim stole lub głównym)
MIĘSNE 12.00zł- 18.00zł porcja 80g
- mięsa pieczone (karkówka, schab, boczek, szynka) – 12.00zł
- tatar wołowy z przepiórczym jajkiem (1szt) – 18.00zł
- pasztet z dziczyzny – 12.00zł
- galantyna z kaczki – 12.00zł
- tymbaliki mięsne (zimne nóżki – 2szt /porcja) – 12.00zł
- rolada z kurczaka – 12.00zł
- rożki z szynki z kremem chrzanowym (2szt/porcja) – 12.00zł
- szparagi zawijane w szynce (2szt/porcja) – 12.00zł
RYBNE – 12.00zł-18.00zł / porcja 80g
- szczupak faszerowany – 15.00zł
- sandacz w galarecie – 15.00zł
- łosoś w galarecie – 18.00zł
- filet z pstrąga w galarecie – 15.00zł
- śledziki 3 smaki 150gr – 13.00zł
- tortilla rybna 100gr – 12.00zł
- sum wędzony (1szt) z dodatkami, 1 patera – 1kg/200.00zł
JARSKIE 8.00zł-18.00zł / 1 porcja
- mozzarella z pomidorami – 10.00zł
- pomidory faszerowane sałatką jarzynową (2szt/ 1 porcja) – 8.00zł
- deska serów (100gr) – 18.00zł
- jajeczka faszerowane na sałatce tradycyjnej lub w sosie greckim (2x 1/2szt) – 8.00zł
SAŁATKI 8.00zł – 10.00zł / 100g w pucharkach (na bazie sałaty lodowej)
- z krewetkami – 10.00zł
- grecka – 8.00zł
- z wędzonym lub grillowanym kurczakiem – 8.00zł
- z tuńczyka – 10.00zł
- polska (szynka, ser parmezan, kukurydza majonez) – 8.00zł
- tradycyjna jarzynowa – 8.00zł
Płatność GOTÓWKĄ za uroczystość dzień wcześniej w biurze, za koszty dodatkowe GOTÓWKĄ po uroczystości u kelnera. Dodatkowo odpłatnie wykonujemy kompozycje z żywych kwiatów, dekoracje okolicznościowe, bileciki itp.