ZESTAW UROCZYSTYCH PRZYJĘĆ
(ceny brutto na 1 osobę)
PRZYSTAWKA – 18.00 zł – 22.00 zł
ZUPA – 18.00 zł – 20.00 zł (podana w wazach lub na talerzach 2 rodzaje)
II DANIE – 45.00 zł – 60.00 zł (podane na talerzach, lub półmiskach 2 różne)
DESER – 20.00 zł
TORT okolicznościowy (podawany uroczyście w całości z racami)
- śmietanowy – z bitej śmietany z owocami 25.00 zł
- tiramisu – 30.00 zł
- kremowy – 30.00 zł
- tort własny – serwis (podanie) opłata 10.00 zł/os
NAPOJE ZIMNE (woda, soki, pepsi)
- 1 dzban (1,3L) wody mineralnej z cytryną i miętą – 10.00 zł
- 1 dzban (1,3L) soku owocowego, pepsi – 18.00 zł
- napoje zimne bez ograniczenia – 25.00 zł
STÓŁ KAWOWY szwedzki (bez ograniczenia) – 35.00 zł
- kawa, herbata
- ciasta (różne)
- panna cotta z malinami
OWOCE – 10.00 zł – porcja 100g
ZAKĄSKI – wybór z indywidualnych porcji (wykaz w załączeniu)
- zestaw zakąsek stół szwedzki – 50 zł (po 3 porcje na osobę)
CENA ALKOHOLI w czasie uroczystości
- aperitif – 5.00 zł – 8.00 zł
- pepsi do whisky w butelkach – 8.00 zł
- butelka wina musującego – 50 zł, kieliszek – 5.00 zł
- wódka polska – 0,5L / 80.00 zł
- wódka FINLANDIA, ABSOLUT – 0,5L / 90.00 zł
- whisky – 0,5L / 90.00 zł
- wino karafkowe stołowe białe lub czerwone 1L / 50 zł, kieliszek 5.00 zł
- własny alkohol – opłata tzw. korkowe; 0,5L – 20.00 zł, 0,7L – 30.00 zł, 1L/40 zł
PROPOZYCJE POTRAW
PRZYSTAWKI
- przystawki mięsne – 18.00 zł
- przystawki rybne – 25.00 zł
- befsztyk tatarski z przepiórczym jajkiem – 25.00 zł
- rożek z szynki z kremem chrzanowym – 18.00 zł
- pasztet z dziczyzny z chrzanem i żurawiną – 18.00 zł
- szynka parmeńska na melonie – 18.00 zł
- szparagi zawijane w szynce – 18.00 zł
- roladki ze schabu z tartym chrzanem i kaparami – 18.00 zł
- różyczka z łososia na kremie kawiorowym – 28.00 zł
- rolmops po litewsku – śledziki różne – 20.00 zł
- filet z pstrąga w galaretce zielonym pieprzem – 20.00 zł
- galantyna ze szczupaka z sosem chrzanowym – 20.00 zł
- koktajl z krewetek – 20.00 zł
- przysmak grecki – 18.00 zł
- carpaccio z polędwicy wołowej – 34.00 zł
- paprykarz na muszli Św. Jakuba – 18.00 zł
ZUPY – 18.00 zł – 20.00 zł porcja
- rosół z kury z domowym makaronem – 18.00 zł
- rosół z kołdunami – 20.00 zł
- oliwkowa z kurczakiem – 18.00 zł
- bulion jarzynowy julienne – 18.00 zł
- krem cebulowy z grzankami – 18.00 zł
- żurek staropolski z jajkiem – 20.00 zł
- barszcz czerwony z pasztecikiem – 18.00 zł
- krem brokułowy z grzankami – 18.00 zł
- krem borowikowy z grzankami – 18.00 zł
- krem kalafiorowy z płatkami migdałów – 18.00 zł
- krem szparagowy z grzankami – 18.00 zł
- krem pomidorowy z kulkami mięsnymi – 18.00 zł
- krem ze świeżych zielonych ogórków (na gorąco) – 18.00 zł
- krem z selera z grzankami – 18.00 zł
- botwinka – 18.00 zł
- chłodnik litewski – 18.00 zł
- gulaszowa – 20.00 zł
- flaki – 20.00 zł
- strogonof z indyka – 20.00 zł
II DANIA na półmiskach lub na talerzach
RYBY – 50.00 zł / porcja
- roladki z pstrąga ze szpinakiem ze szpinakiem z sosem serowym
- stek z łososia z grilla z sosem czosnkowym – 60 zł
- sandacz po polsku
- pstrąg z grilla
- dorsz pieczony z ziołami
DRÓB – 45.00 zł
- filet z piersi kurczaka grillowany z grillowanymi owocami i żurawiną
- pierś z indyka faszerowana (szpinakiem, pieczarkami, warzywami, mięsem)
- sznycel z indyka z jajkiem
- nuggetsy z polędwiczek drobiowych (dla dzieci)
- roladki drobiowe faszerowane warzywami (z sosem zielonego pieprzu lub z leśnych grzybów)
WIEPRZOWINA – 45.00zł
- zrazy wieprzowe staropolskie z sosem pieczeniowym
- kotlet de volaille (ze schabu)
- pieczeń z szynki z sosem cygańskim
- befsztyk wieprzowy z tzatzykami lub z sosem z leśnych grzybów
- kotlet w sosie myśliwskim
- stek wieprzowy z cebulką i pieczarkami
- polędwiczki wieprzowe alla szaszłyk – 50.00 zł
- warkocz z polędwiczki w żubrówce – 50.00 zł
WOŁOWINA – 55.00 zł
- zraziki staropolskie z z sosem pieczeniowym lub myśliwskim
- befsztyk wołowy z masłem ziołowym
- pieczeń wołowa, sos cygański
- sztufada wołowa z sosem węgierskim
- bitki wołowe w ciemnym sosie
W cenę II dań wliczone są dodatki (do wyboru)
- ziemniaki pure
- ziemniaki z wody z koperkiem
- ziemniaki opiekane z ziołami
- kluseczki śląskie bazyliowe
ZESTAW SURÓWEK;
- sałatka z buraczków
- marchew z chrzanem
- seler z rodzynkami
- sałatka z białej kapusty
- kapusta czerwona z oliwką
- sałatka z ogórków kwaszonych
- sałatka wielowarzywna
- sałata z jogurtem – mizeria
JARZYNY NA GORĄCO – 10.00 zł porcja
- kapusta kwaszona zasmażana z kapustą i kiełbasą
- modra kapusta z rodzynkami
- warzywa na parze
DANIA PÓŁMIĘSNE – 24.00 zł
- kiełbaski węgierskie
- gołąbki po staropolsku (z grzybowymi sosami)
- pierogi (porcja 6szt) mięsne, ruskie z kapustą i grzybami
- papryka faszerowana
DANIA BEZMIĘSNE – 24.00 zł
- camembert panierowany z żurawiną
- makaron z sosem carbonara
- cukinia faszerowana z mozzarellą
- brokuły zapiekane z sosem serowym
- naleśniki ze szpinakiem
- bukiet warzyw z jajkiem
DESERY – 20.00 zł
- sałatka owocowa z bitą śmietaną i bakaliami
- sernik na ciepło z gałką lodów
- jabłecznik na ciepło z gałką lodów
- deser lodowy z owocami i z bitą śmietaną
- gruszka w sosie waniliowym
- panna cotta z malinami
- tiramisu
ZAKĄSKI ZIMNE – po 3 porcje na osobę (podane na szwedzkim stole lub głównym)
MIĘSNE – 18.00 zł / porcja 80g
- mięsa pieczone (karkówka, schab, boczek, szynka) – 18.00 zł
- tatar wołowy z przepiórczym jajkiem – (1szt) – 25.00 zł
- pasztet z dziczyzny – 18.00 zł
- galantyna z kaczki – 18.00 zł
- tymbaliki mięsne (zimne nóżki) – (2szt /porcja) – 18.00 zł
- rolada z kurczaka – 18.00 zł
- rożki z szynki z kremem chrzanowym – (2szt/porcja) – 18.00 zł
- szparagi zawijane w szynce – (2szt/porcja) – 18.00 zł
RYBNE – 20.00 zł / porcja 80g
- szczupak faszerowany – 20.00 zł
- sandacz w galarecie – 20.00 zł
- łosoś w galarecie – 20.00 zł
- filet z pstrąga w galarecie – 20.00 zł
- śledziki 3 smaki – 150gr – 20.00 zł
- tortilla rybna – 100gr -18.00 zł
- sum wędzony (1szt.) z dodatkami, 1 patera – 250 zł
JARSKIE – 18.00 zł / 1 porcja
- mozzarella z pomidorami – 18.00 zł
- pomidory faszerowane sałatką jarzynową – (2 szt./1 porcja) – 18.00 zł
- deska serów – (100gr) – 20.00 zł
- jajeczka faszerowane na sałatce tradycyjnej lub w sosie greckim – (2x 1/2 szt.) – 18.00 zł
SAŁATKI – 15.00 zł / 100g w pucharkach (na bazie sałaty lodowej)
- z krewetkami – 18.00 zł
- grecka – 15.00 zł
- z wędzonym lub grillowanym kurczakiem – 15.00 zł
- z tuńczyka – 15.00 zł
- polska (szynka, ser parmezan, kukurydza majonez) – 15.00 zł
- tradycyjna jarzynowa – 15.00 zł
UWAGA
Podane ceny mogą ulec zmianie, prosimy o weryfikację cen.
Płatność GOTÓWKĄ za uroczystość tydzień wcześniej w biurze, za koszty dodatkowe GOTÓWKĄ po uroczystości u kelnera.
Dodatkowo odpłatnie wykonujemy kompozycje z żywych kwiatów, dekoracje okolicznościowe, bileciki itp.